Snelle check op uw contractbeheer in december

Snelle check op uw contractbeheer in december

10 december 2019

Last van eindejaarsstress in uw organisatie? Met deze tips van Pactum voor een snelle check op uw contractbeheer in december hoeft u zich in ieder geval geen zorgen meer te maken over uw contracten!

Check de effecten van de WAB

Door de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die op 1 januari 2020 ingaat, verandert er veel op het gebied van arbeid en sociale zekerheid. We schreven hier al eerder over. Het is verstandig om nog even een check te doen op uw personeelscontracten, zodat u zeker weet dat u aan de WAB voldoet in het nieuwe jaar. Houd bijvoorbeeld rekening met de veranderingen in de WW-premie, met de verplichting om oproepkrachten na 12 maanden een aanbod te doen voor een vast aantal uren en met de verplichting om payrollmedewerkers vanaf 2020 dezelfde arbeidsvoorwaarden als (vaste) medewerkers van uw organisatie. Voor een compleet overzicht van de nieuwe wetgeving, kijk dan nog even bij de overheid.

Met online contractbeheer van Pactum is het vervolgens makkelijk om uw in één keer contracten aan te passen aan de nieuwe wet- en regelgeving. Bovendien kunt u automatische alerts instellen op belangrijke contractacties. Op deze manier vergeet u bijvoorbeeld nooit de wettelijke aanzegplicht, wat u veel geld kan schelen.

Stijging wettelijk minimumloon en minimumjeugdloon per 1 januari 2020

U moet uw arbeidscontracten ook aanpassen op de stijging van de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon per 1 januari 2020. Het wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 januari 2020: € 1.653,60 per maand. Dit is eenvoudig door te voeren in al uw contracten via Pactum. Op deze manier voldoet u direct aan deze wetgeving per 1 januari 2020.

Controleer aflopende contracten

Aan het eind van het jaar verlopen in de meeste organisaties zeker een aantal contracten. Controleer of u hier nog actie moet ondernemen: onderhandelen en nieuwe contracten afsluiten of opzeggen voor het einde van het jaar. Via het online contractbeheer van Pactum zult u deze contracties nooit missen, want Pactum stuurt u automatische alerts bij belangrijke contractacties. Hierdoor bent u nooit meer geld kwijt aan stilzwijgend verlengde contracten.

En een laatste tip: zorg voor een beetje spreiding in contractafloop. Richt uw contractplanning zo in, dat de contracteinddata over het jaar verspreid zijn. Hiermee voorkomt u dat u veel tijd en energie in het contractbeheer moet stoppen in een maand, die al druk is. Bespaar uzelf werk en zet hier de modules Contractbeheer en Inkoopkalender van Pactum voor in!

Vragen over contractbeheer in december?

Wilt u bekijken wat online contractbeheer en de inkoopkalender kunnen betekenen voor uw organisatie? Wij delen graag onze ervaring, neem dus contact op met ons!

Eigenaar