Dit is waarom u nú uw jaarcontracten moet checken

Dit is waarom u nú uw jaarcontracten moet checken

8 september 2020

Uit onze overzichtscijfers blijkt, dat veel organisaties jaarcontracten afsluiten, die in december aflopen en vaak een opzegtermijn van drie maanden kennen. Dat betekent, dat u nu, vóór 30 september, de einddata van uw jaarcontracten moet checken, En met een beetje pech betaalt u vervolgens meer door indexeringskosten. Hoe voorkomt u dit? Pactum geeft u drie tips om de zaken rond uw (jaar)contracten voor 30 september te regelen.

Controleer afloopdata

Jaarcontracten met een stilzwijgende verlenging hebben geregeld een opzegtermijn van drie maanden. Als u dus nu in actie komt en vóór 30 september die jaarcontracten opzegt die u niet wilt verlengen, dan zit u er niet nog een jaar aan vast. Heel veel ondernemers en organisaties worden jaarlijks geconfronteerd met stilzwijgende verlengingen, die veel onnodig geld kosten. Als u uw contracten in de online contractbeheertool van Pactum onderbrengt, dan voorkomt u deze kosten en ergernis eenvoudig. Via Pactum krijgt u namelijk automatische alerts bij belangrijke contractdata, zodat u nooit meer een opzegdatum hoeft te missen.

Pak uw leveranciersbeoordelingen erbij

Heeft u alle jaarcontracten in kaart die in december aflopen? Pak dan uw leveranciersbeoordelingen erbij, om een goed en gewogen oordeel te maken over de contracten en leveranciers waar u verder mee wilt gaan en waar u afscheid van wilt nemen. Wat hierbij natuurlijk helpt, zijn uniforme, centraal opgeslagen leveranciersbeoordelingen die u snel inzicht geven in de kwaliteit van de geleverde producten of diensten. Pactum biedt hiervoor een handige online module aan: Leveranciersbeoordelingen. Zo heeft u altijd overzicht en neemt u beslissingen op basis van heldere  data.

Breng spreiding aan in uw contractplanning

En onze laatste tip: breng spreiding aan in uw contractplanning. Als uw contracteinddata wat meer over het jaar verspreid zijn, dan voorkomt u dat u veel tijd en energie in uw contracten moet stoppen in een periode die hoe dan ook al drukker is. De module Inkoopkalender van Pactum kan u hier hierbij goed ondersteunen.

Jaarcontracten: meer weten?

Wilt u graag meer weten over de voordelen van online contractbeheer- en planning? Bij Pactum denken we graag met u mee. Neem dus snel contact op met Pactum!

Eigenaar
Vragen of demo?