Eindejaarstips contractbeheer

Eindejaarstips contractbeheer

13 december 2017

Is uw contractbeheer al helemaal klaar voor 2018? Pactum heeft voor u drie praktische tips om uw contractbeheer, contractmanagement en activabeheer op koers te brengen voor het nieuwe jaar. Lees hier de drie eindejaarstips contractbeheer.

1. Vergeet de aanzegplicht niet

Heeft u als ondernemer personeel in tijdelijke dienst? Vergeet dan de nieuwe aanzegplicht niet rondom tijdelijke contracten. Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid in juli 2015, is de ketenregeling voor opvolgende, tijdelijke contracten namelijk veranderd. Ook heeft u als werkgever een aanzegplicht van uiterlijk een maand voordat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt. U moet dus extra alert zijn op de einddatum van tijdelijke arbeidscontracten, die in begin 2018 aflopen. Meer weten hoe Pactum hierbij kan helpen? Lees dan de ervaring van de Sennema Groep.

2. Automatiseer uw activabeheer

Overzicht over de activa in uw organisatie is belangrijk, zeker aan het eind van het jaar. Vaak moeten medewerkers in december op zoek naar de juiste data, wat zorgt voor veel stress en fouten. Automatiseer daarom activabeheer: zo heeft u altijd de juiste gegevens op één plek, die u ook altijd kunt inzien. Pactum biedt hier een gebruikersvriendelijke online oplossing voor. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden.

3. Check aflopende contracten

Zorg ervoor dat niet alle contracten aflopen in december. Richt uw contractplanning zo in, dat de contract-einddata over het jaar verspreid zijn. Hiermee voorkomt u dat u veel tijd en energie in het contractbeheer moet stoppen in een periode, die sowieso druk is. Met Pactum online contractbeheer kunt u deze planning zeer eenvoudig realiseren en inzichtelijk maken binnen de verschillende lagen van uw organisatie.

Goed voornemen?

Heeft u naar aanleiding van deze drie tips behoefte aan hulp bij uw contractbeheer? Of heeft het goede voornemen deze zaken direct in januari op een rijtje te krijgen? Pactum helpt u daar graag bij! Neem snel contact op voor advies: wij helpen u graag!

Eigenaar