Nieuwe module: bestellingen en offertes

Nieuwe module: bestellingen en offertes

15 juni 2020

Goed nieuws: naast grip op uw contracten krijgt u binnenkort met Pactum ook goede controle over uw bestelproces en offertes met onze nieuwe module Bestellingen en Offertes! In de module kunnen bestellingen worden geplaatst, een of meer offertes worden aangevraagd of direct een bestelling bij een leverancier worden geplaatst. Door de duidelijke dashboards heeft u voortaan altijd overzicht op het hele inkoopproces van bestelbehoefte en offerte tot en met het uiteindelijke contract. We verwachten de nieuwe module na de zomer beschikbaar te kunnen stellen aan onze klanten. Momenteel werken we samen in cocreatie met enkele klanten aan het testen van de module.

Van bestelbehoefte tot offerte

Hoe werkt deze nieuwe module Bestellingen en Offertes? In de tool kunnen medewerkers van een organisatie online hun bestelbehoefte aangeven. Bijvoorbeeld een nieuwe bureaustoel. De bestelling komt dan binnen in Pactum, waar bevoegde gebruikers de bestelling kunnen verwerken. Een bestelling kan dan aangevuld worden met extra informatie, afgewezen worden of meteen op naam van een contactpersoon van een leverancier gezet worden, om de bestelling te leveren. Heeft u eerst behoefte aan een offerte voor de bestelling? Dan kunt u vanuit deze module een offerteaanvraag opstarten. De geselecteerde leverancier krijgt dan het verzoek een offerte op te stellen en in te dienen. Uiteraard kunt u ook meerdere offertes bij verschillende leveranciers opvragen voor de bestelling. Na ontvangst van de offertes kunt u instemmen met een offerte of deze afwijzen.  

Voordelen nieuwe module

Een aantal voordelen van deze module:

  • Het bestelproces is eenvoudiger en kost minder tijd
  • Bestellingen raken niet meer ‘kwijt’ in uw organisatie doordat ze centraal op dezelfde plek binnenkomen
  • De inkoper die de bestelling plaats krijgt een automatische notificatie van de geplaatste bestelling
  • Bevoegde medewerkers kunnen sneller offertes aanvragen en vergelijken
  • Offertes kunnen digitaal goedgekeurd worden
  • Altijd inzicht in uw inkoopkosten door heldere rapportagemogelijkheden
  • 100% aansluiting tussen bestelling en facturatie

Meer weten?

Kortom, deze module Bestellingen en Offertes biedt u nieuwe mogelijkheden om uw inkoopproces te automatiseren en monitoren! Wilt u graag vast meer weten over de nieuwe module en wat deze na de zomer kan betekenen voor uw organisatie? Neem dan contact op te nemen met Pactum!

.

Eigenaar
Vragen of demo?