Heeft u overzicht over uw abonnementen en contracten?

Heeft u overzicht over uw abonnementen en contracten?

25 april 2019

Het Nibud bracht deze maand naar buiten, dat het overgrote deel van de Nederlanders (91%) het aantal abonnementen dat ze hebben lopen, niet weet. Mensen onderschatten niet alleen het aantal abonnementen, maar ook het bedrag dat ze er maandelijks aan kwijt zijn. De helft van alle huishoudens heeft zelfs ‘geen idee’ welk bedrag ze betalen. Ook zit 30% er nog eens langer aan vast dan de bedoeling was. Dit Nibudonderzoek betreft particulieren, maar we weten onder andere uit eigen onderzoek en extern onderzoek (door bijvoorbeeld de NEVI) dat dit ook vaak het geval is bij bedrijven of andere organisaties. Ook daar heerst een gebrek aan inzicht in het aantal abonnementen en contracten. Goed contractmanagement voorkomt dit. Heeft u al overzicht over al uw contracten en abonnementen?

Abonnementen en contracten

Bedrijven en organisaties gaan, net als consumenten, voortdurend contracten aan. Voor huur, telefonie, onderhoud, mobiliteit maar ook arbeidscontracten. Veel organisaties hebben dit al centraal georganiseerd via digitaal contractbeheer en contractmanagement. Dit heeft vele voordelen ten opzichte van contractmanagement op basis van overzichten in Excel of losse papieren in een map. Pactum biedt een veilige oplossing voor digitaal contractmanagement.

Altijd en overal inzicht

Het digitaal beheer van uw contracten en abonnementen met een software van Pactum betekent dat u altijd al uw abonnementen en contracten bij elkaar op één beveiligde plek in de cloud heeft staan. En deze contracten zijn dus ook overal in te zien. Of u nu achter uw bureau zit, of onderweg bent naar een afspraak en ter voorbereiding nog snel even de status van een contract wilt bekijken. Ook is het heel eenvoudig om overzichten en rapportages van al uw abonnementen en contracten te maken via Pactum. Zo weet u altijd hoeveel contracten er lopen en voor welk bedrag. U hoeft dus nooit meer te zoeken naar contracten of naar de laatste stand van zaken, want u kunt ook aantekeningen, gespreksverslagen en andere aanvullingen op overeenkomsten toevoegen. Mensen in uw organisatie kunt u machtigen om deze contracten ook in te zien, via verschillende authorisatieniveaus.

Nooit meer stilzwijgende verlenging

Van Pactum krijgt u automatische alerts bij belangrijke contractmomenten, zoals het naderende verloop van een contract. Zo bent u altijd op tijd met de evaluatie van een abonnement en heeft u voldoende tijd om te beslissen of u de overeenkomst wilt opzeggen of niet.

Koppeling

Tot slot kunt u het contractbeheer via Pactum ook koppelen aan met financiële systemen in uw organisatie. Hierdoor is het eenvoudig alle contractgegevens op de juiste plek te delen en bewerken, wat een efficiënte uitvoering van het contract ten goede komt.

Ook graag meer overzicht over uw zakelijke abonnementen en contracten?

Wilt u graag meer overzicht? Neem dan contact op met Pactum, wij helpen u graag!

Eigenaar