Regel nu uw leveranciersbeoordelingen

Regel nu uw leveranciersbeoordelingen

16 juli 2020

De zomer is een handige periode om zaken te regelen, die vaak blijven liggen door drukte in uw organisatie. Dit geldt ook voor de leveranciersbeoordelingen: van groot belang maar vaak nog niet goed geregeld. En organisaties die ISO9001 gecertificeerd zijn, moeten zelfs elk jaar hun bedrijfskritische leveranciers beoordelen. Pak daarom nu de tijd om dit goed te regelen met de module Leveranciersbeoordeling van Pactum.

Breng uw eisen in kaart

Breng eerst uw eisen in het inkoopproces in kaart. Waaraan moeten producten of diensten voldoen? Wilt u bijvoorbeeld duurzamer inkopen? Leg dit vast in uw checklist.

Zorg met heldere KPI’s voor consistente beoordelingen

Als u uw checklist met voorwaardes rond heeft, verwerk deze dan vervolgens in heldere KPI’s voor uw leveranciers. Dit levert niet alleen voordelen op voor uw medewerkers, die op deze manier goede keuzes kunnen maken. Het maakt het voor leveranciers ook eenvoudiger om aan uw wensen te voldoen, als ze weten waarop hun diensten beoordeeld worden. In de module ‘Leveranciersbeoordeling’ van Pactum kunt u deze KPI’s eenvoudig en gestandaardiseerd vastleggen.

Sla leveranciersbeoordelingen centraal op

Zorg ervoor dat alle betrokken personen in uw organisatie bij de juiste documenten kunnen. Dat kan heel eenvoudig door de online module Leveranciersbeoordeling van Pactum te gebruiken. Gebruikers met autorisatie kunnen hier snel de juiste leverancier kiezen en een beoordeling aanmaken. Deze beoordeling kunt u aanpassen aan de wensen van uw organisatie en op grond van de door u opgestelde KPI’s. Vervolgens stuurt u deze met een druk op de knop naar het mail adres van de beoordelaars. Uiteraard komen alle resultaten centraal en gestructureerd per beoordeling binnen.

Maak periodieke rapportages aan en evalueer

Door periodiek rapportages te maken op basis van de ingevulde beoordelingen, heeft u altijd snel in kaart wat er goed gaat en wat er verbeterd moet worden in de contracten met leveranciers. In de software van Pactum genereert u snel heldere rapportages, die goed te delen zijn binnen uw organisatie. Zo wordt het eenvoudig om snel te evalueren op basis van correcte data en de juiste beslissingen te nemen. Zijn er meetbare verbeteringen door een leverancier aangebracht naar aanleiding van een vorige beoordeling? In een oogopslag heb je dit inzichtelijk!

Hulp nodig?

Wilt u deze zomer ook aan de slag met uw leveranciersbeoordelingen en kunt u daar wat hulp bij gebruiken? We zetten met Pactum graag onze ervaring in en denken graag met u mee! Neem dus snel contact op met Pactum!

Eigenaar
Vragen of demo?