Uw activabeheer en gebouwbeheer klaar voor de zomer!

Uw activabeheer en gebouwbeheer klaar voor de zomer!

11 juli 2019

De zomer komt eraan! Voor veel organisaties betekent dit een rustige tijd. Ideaal om zaken aan te pakken zoals de stand van uw materiële vaste activa en uw gebouwen. Met de modules Activabeheer en Gebouwbeheer van Pactum gaat dit heel eenvoudig. Maak ook uw activabeheer en gebouwbeheer klaar voor de zomer!

Checken

Neem nu de tijd om te checken of al uw materialen, gereedschappen en andere activa zijn, waar u denkt dat ze zijn. Is alles volledig op voorraad? Zijn de activa nog op die locatie, waar u ze ooit heeft geregistreerd? Deze check voert u snel en efficiënt uit met de software van Pactum. Schaft u deze zomer nieuwe middelen aan, bijvoorbeeld airco’s? Registreer ze dan direct op de juiste plek, in een digitaal dossier. Compleet met belangrijke gegevens als aanschafdatum, waarde, fabrikant, serienummer en garantievoorwaarden. Doet u dit met Activabeheer van Pactum, dan kunt u ook meteen een alert instellen op de controledatum voor het verlopen van de garantieperiode en technisch onderhoud. Hierdoor mist u nooit meer belangrijke data zoals afloop van licenties, keuringen en garanties.

Gebouwbeheer

In het verlengde van het controleren van uw activabeheer in de zomer, is dit ook een goede tijd om uw gebouwbeheer onder de loep te nemen. Zeker in een sector als het onderwijs is dit de ideale tijd om mjop’s te maken en om alle gebouwen op te nemen. Ze staan immers grotendeels leeg in deze maanden. Neem nú dus de tijd om uw gebouwdossier compleet te krijgen. En te digitaliseren, waar dit nog niet gedaan is. Pactum heeft hier de module Gebouwbeheer voor: alles overzichtelijk op een plek. In dit dossier kunt  u per gebouw onder andere een beschrijving van het gebouw, bouwkundige tekeningen met bijbehorende revisies en keuringsrapporten van bouwkundige installaties opnemen.

Meer grip

Met goede, up to date vastgoedinformatie kunt u immers het vastgoedbeleid beter sturen. Ook kunt u het onderhoud efficiënter uit laten voeren. Goede informatie via gebouwbeheer helpt onder andere schoolbesturen om beslissingen te maken rondom investeringen en financiële planningen. Kortom: met de software van Pactum heeft u meer grip op uw gebouwbeheer en financiële planning.

Graag meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op om de toegevoegde waarde van de modules Activabeheer en Gebouwbeheer voor uw organisatie te bekijken.

Eigenaar