Van Mossel: “Ideaal voor onze huurcontracten van panden”

Van Mossel: “Ideaal voor onze huurcontracten van panden”

8 oktober 2020

Als mobiliteitsbedrijf is Van Mossel Automotive Groep met circa 3400 medewerkers in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste automotivebedrijven in Nederland. Inmiddels heeft de organisatie bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, waarvan 140 in Nederland. Dat betekent, dat er veel huurcontracten zijn die goed beheerd moeten worden. Hoe gaat Van Mossel daar mee om en waarom kozen zij voor online contractbeheer met Pactum? Wij spraken hierover met Gina Zwarenstein-Tutunji, facility coördinator bij Van Mossel Automotive Groep, werkzaam op het hoofdkantoor in Waalwijk.

Wat is je functie bij Van Mossel?

“Ik ben facility coördinator bij Van Mossel. En dat houdt in dat ik alle facilitaire meldingen die binnenkomen, weer uitzet bij leveranciers, zoals schoonmaak van onze panden, onderhoud et cetera. Daarnaast beheer ik de huurovereenkomsten voor alle Van Mossel panden, 140 vestigingen in totaal. Dat zijn er een hoop, dus er komen ook veel meldingen binnen.”

Waarom zijn jullie op zoek gegaan naar een online contractbeheersysteem?

“Dat komt omdat het anders niet meer is bij te houden. Welke contracten zijn er, hoe lang lopen ze, wanneer lopen ze precies af, wanneer moeten we actie ondernemen zoals opzeggen of verlengen? Het betreft voornamelijk huurcontracten en optieovereenkomsten.”

Hoe bevalt het, dat de contracten in het systeem van Pactum zitten en dat er automatische alerts zijn?

“Dat bevalt goed. Wij gebruiken de exportmogelijkheden in het systeem ook veel. En dan kun je natuurlijk nog gegevens daarna toevoegen, heel handig voor overleg intern in het bedrijf.  We hebben om de twee weken een meeting om te kijken hoe het nou staat met de huurovereenkomsten. De automatische alerts bij afloopdata die je per mail krijgt van Pactum zijn handig en door ons tweewekelijkse overleg hebben ik die data zelf ook  al goed in het vizier.”

Welke voordelen merken jullie bij het werken met Pactum voor jullie contractbeheer?

“Het voordeel is voornamelijk dat je de basisgegevens zo kan aanpassen dat je alleen de belangrijke gegevens ziet. Je kunt er precies uit filteren wat je belangrijk vindt. Niet alles is van toepassing voor ons, dus dat is wel prettig. Het is fijn om de contractgegevens aan te passen naar je eigen eisen, hoe je het wil zien.”

Dat kan ook zelfs in je eigen huisstijl. Zouden jullie Pactum ook aanraden aan andere organisaties of bedrijven?

“Ja. Je moet kijken wat de behoefte is in je organisatie of bedrijf, dan is Pactum heel handig en geeft een goed overzicht in je contracten.”

Vragen of demo?