Vaste lasten kritisch bekijken, juist nu

Vaste lasten kritisch bekijken, juist nu

14 april 2020

Door de coronacrisis staat voor veel organisaties de bedrijfsvoering op zijn kop. Vele medewerkers werken thuis of kunnen geheel niet aan de slag, bepaalde taken uitvoeren gaat vaak niet. Vanuit Pactum merken wij ook dat mensen juist nu goed kijken naar het kostenpatroon van hun organisatie. En terecht, in deze tijd is liquiditeit het allerbelangrijkste. Neem dan ook nu de gelegenheid om de vaste lasten of constante kosten in uw organisatie onder de loep te nemen. Ongemerkt heeft uw bedrijf of organisatie veel contracten lopen. Weet u nog precies wat deze kosten zijn? Wanneer kunnen contracten beëindigd worden? Of welke overmachtsclausules zijn afgesproken en kunt u daar nu gebruik van maken?

Zet het op een rij en om continue grip te houden op terugkerende kosten: borg het meteen in Pactum. Dan bent u ook voorbereid op nieuwe ontwikkelingen in de toekomst en heeft u na deze crisis weer tijd om aan uw bedrijf of organisatie te bouwen.

Vaste lasten in een goed online overzicht – toekomstbestendig

Uw vaste lasten zijn met contracten bij verschillende partijen vastgelegd. Denk aan lasten op gebied van huisvesting, mobiliteit, telecommunicatie, bankkosten en verzekeringen. Maar ook meer variabele kosten zoals loonkosten en energie worden per contract vastgelegd en kunnen worden ingevoerd in Pactum. Door alle contracten goed te borgen in het online contractmanagementsysteem, heeft u overzicht in uw kosten en kunt u tijdig actie nemen indien er iets moet worden gewijzigd. Bovendien krijgt u van de tool van Pactum automatische alerts bij belangrijke contractacties zoals het aflopen van een contract, zodat u altijd tijdig kunt handelen. Wist u bijvoorbeeld, dat het digitaliseren van contractbeheer gemiddeld leidt tot een besparing van 10% bij contractverlengingen? Met Pactum zorgt u er dus voortdurend voor dat u nog de beste deal heeft.

Hoe werkt het?

In de webapplicatie van Pactum kunt u al uw contracten (ook arbeidscontracten!), en overeenkomsten opslaan op één centrale online plek. Handig ook in de huidige tijdsgeest in het kader van thuiswerken: alle contracten en documenten zijn digitaal benaderbaar. Per contract kunt u alle belangrijke gegevens standaard opslaan en hoeft u dus nooit meer op zoek naar afspraken, contracten of leveranciersgegevens. U kunt bijvoorbeeld opslaan welk type contract het betreft, bijvoorbeeld een contract voor afvalbeheer. Als u dan later op zoek bent naar alle contracten die met afvalbeheer te maken hebben, kunt u binnen de applicatie eenvoudig zoeken op de door u gewenste zoekterm via de zoekbalk. Dan krijgt u direct een overzicht van alle relevante resultaten. Niet alleen worden de ingevoerde contracten doorzocht op het zoekwoord, maar ook alle bijlages en overige documenten. Hiermee kunt u dus efficiënter zoeken in uw documenten. En dit geldt zeker als u een groot aantal documenten heeft verwerkt in de applicatie.

Altijd en overal inzicht – ook vanuit huis!

Moet u wel eens onderweg naar een afspraak de gegevens van een bepaald contract weten? Kunt u of de verantwoordelijke contractmedewerker door onverwachte omstandigheden zoals nu tijdens de coronacrisis niet op kantoor werken? Dat is bij Pactum geen probleem. Pactum is een volwaardige webapplicatie en is dus overal, dus ook onderweg, op uw mobiel of bijvoorbeeld thuis te raadplegen. Bovendien kunt u meerdere medewerkers in uw organisatie gebruikersrechten geven, op meerdere niveaus. Zo is de continuïteit altijd geborgd en kunnen collega’s zichzelf redden met het opzoeken van gevraagde informatie.

Vragen?

Wilt u graag meer overzicht in uw vaste lasten en de bijbehorende contracten? Kunt u hulp gebruiken bij het creëren van overzicht? Aarzel niet om dan contact op te nemen met Pactum! Wij wensen u sterkte bij de bedrijfsvoering in deze bijzondere tijden en wij staan u graag terzijde waar we kunnen.

Eigenaar
Vragen of demo?